Foto: TASS/Scanpix/LETA

Nevienas citas Latvijas sporta organizācijas budžets netiek piesaukts tik bieži, cik regulāri izskan pārdomas par eiro daudzumu Latvijas Futbola federācijas (LFF) seifā. Biedri kongresos aktīvi spriež par vairāku miljonu lielās summas izmantošanu, citas federācijas uz futbola maku met skaudīgu aci, bet līdzjutēji vien norūc – ko gan cita vadība nepaveiktu ar šādu summu! MVP uzņēmās izpētīt mītus un patiesību par LFF miljoniem.

"Futbols ir karalis" statusu nosacīti apliecinājusi arī Latvijas futbola saime, bieži vien gan ar negatīviem piemēriem rādot, ka par šo sporta veidu kaislīgās diskusijās gatavs krist liels skaits cilvēku. Sporta veida popularitāte bieži piesaistījusi arī cilvēkus ar nelabvēlīgiem nodomiem, bet par futbola relatīvi zemo vietu starp valsts prioritātēm asaras gatavs birdināt vien retais. Tā taču ir bagātākā sporta spēļu federācija Latvijā! Laikam jāsaka, ka nauda ne vienmēr nes laimi, un nevienam nebūs nozīmīgi, ka, piemēram, totalizatora skandāli – tēma, kas skar pat tādas virsotnes kā Madrides "Real" – ir realitāte praktiski visā pasaulē. Latvijas mazais dīķis tāpat tiek pietiekami saduļķots, lai neviens nemestos aizstāvēt federāciju ar tik plašu starptautisko organizāciju – Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) – atbalstu.

Tā arī visam ar futbolu saistītajam diskursam pa vidu iestrēgusi paliek Latvijas Futbola federācija. Reizēm tā pati tiek iesaistīta skandālos, bet citreiz šķietami cieš no pašas futbola saimes pārstāvju izdarībām un uzvedības. Smagā fona dēļ vien retais kādreiz atļaujas viedokli, ka patiesībā jau LFF izceļas ar pietiekamu caurspīdīgumu, bet tās milzu budžets bieži vien arī ir vien ir pārprasta mirāža.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!