Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kristapa Porziņģa pirmā sezona Dalasā ir noslēgusies. Ar dalību "play-off", taču arī ar mielēm par vīrusa iejaukšanos, izstāšanos jau pirmajā kārtā, un, protams, savainojumu. Diemžēl – kārtējo. Arī 20 mēnešus ilgā rehabilitācijas pauze nespēja pasargāt Vienradzi no vēl vienas pāragri noslēgtas sezonas, uzkurinot diskusijas par to, cik stabilas ir "Mavericks" nākotnes ambīcijas un cik stabila – Porziņģa vieta tajās.

Vēlot Porziņģim ātru un sekmīgu atlabšanu, tomēr nespēju prātā neapspēlēt arī pavisam aukstu biznesa scenāriju. Ja nu tomēr "Mavericks" vadība izdomā, ka nav gatavi katru sezonu balansēt traumu riskus? Ja nu pēkšķi uzrodas gards piedāvājums savā īpašumā iegūt kādu pārbaudītu zvaigzni, kas, visticamāk, nevēlēsies palikt savā esošajā darbavietā? Ja nu šis spēlētājs ir, piemēram, Bredlijs Bīls?

Absolūti pragmatiski atskatoties uz pieredzēto sērijā pret "Clippers", es spēju saskatīt argumentus, ar kuriem "Mavericks" var sevi pārliecināt, ka KP un Dončiča duets nav optimālākais risinājums, lai tuvākā nākotnē izcīnītu čempionu titulu.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!