Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju maiņu dzirnavas šogad griežas ar iepriekšējās sezonās neredzētu jaudu. Palos iekļuvis arī Teodors Bļugers – kopš vakardienas latvietis vairs nav Pitsburgas "Penguins" ceturtās maiņas balsts. Kādas ir Bļugera izredzes Lasvegasā izvilkt Stenlija kausa lozi, un kāpēc "Penguins" līdzjutēji pieprasa ģenerālmenedžera atlaišanu?

Klubs jau paguvis iemantot reputāciju spēlētāju vidū – Lasvegasā rezultātus liek augstāk par cilvēcību. Bez ceremonijām pret tukšu gaisu tika aizmainīts fanu mīlulis Marks Andrē Flerī, kurš nupat bija saņēmis svaigi pulētu Vezinas trofeju kā NHL labākais vārtu vīrs. Maiņa Flerī uzkrita uz galvas no zila gaisa – viņš par to uzzināja tviterī. Pagājušajā vasarā pret apaļu neko tika atdots arī uzbrucējs Makss Pačioretī, ceturtais labākais vārtu guvējs "Golden Knights" vēsturē. Pirmie trīs ir Maršeso, Kārlsons un Smits, kurus komanda ieguva paplašināšanās draftā, kamēr Pačioretī klāt nāca divus gadus vēlāk.

Tie ir tikai daži piemēri, lai iezīmētu virzienu. "Golden Knights" vadība nelasa sentimentālus dzejoļus un nesapņo par vakardienu, bet gan ar skarbiem un ne vienmēr populāriem lēmumiem lūko uzbūvēt uzvarošo komandu. Pamata sūdzēties par iznākumu nav.

Arī Bļugeram nav laika gremdēties pagātnē. Produktivitātes straujais kritums bija viens no iemesliem, kāpēc viņš nonācis jaunā komandā, taču – noteikti ne galvenais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!