Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei šis gads iesākās ar satraucošu ziņu no Vācijas, kur spēles laikā ceļgala krusteniskās saites savainoja 2022. gada Latvijas labākais basketbolists Rihards Lomažs. Sākotnējie aprēķini liecināja, ka smagās traumas dēļ vēsturiskā dalība Pasaules kausa finālturnīrā viņam ies secen. Šodien noskaņojums ir cits. Vai tiešām Latvijas basketbola fanus gaida patīkams pārsteigums?

Rehabilitācijas procesam Rihards individuāli uzrunājis basketbola komandu fiziskās sagatavotības treneri un fizioterapeitu Ivaru Ikstenu, kuram spēlētājs ir pateicīgs par ieguldīšanos un atdevi, kas palīdzējusi uz priekšu virzīties straujiem soļiem.

"Trenējos katru dienu, šobrīd viss ir super," ar prieku atzīst Lomažs, kurš pagājušajā nedēļā publicēja video no treniņa, kurā veica skrējienus pāri laukumam un izpildīja pustālos metienus. "Tajā bija uzdevums, kurā nebija vajadzības pēc virziena maiņas. Šobrīd jau varu arī mainīt kustības virzienu."

Vai tiešām ir reāli iespējams, ka Lomažs 25. augusta pēcpusdienā atradīsies basketbola laukumā Džakartā? Priekšnoteikumi ir zināmi un skaidri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!