Foto: Ģirts Gertsons/F64

Šis stāsts sākās ar ierakstu "Facebook". Tā autors Mārtiņš Gipters, savulaik Latvijas izlases tuvākās rezerves aizsargs, kurš trīskārt atzīts par labāko Latvijas čempionātā, tajā brīdina savus aroda brāļus – nesaistīties ar Liepājas hokeja klubu, kas netur doto vārdu un "uzmet" spēlētājus. Pēc tam vairāku mēnešu garumā izvairījies no mediju intereses, tagad Mārtiņš beidzot gatavs šā stāsta detaļas uzticēt MVP. Viņa ieskicēto ainu apstiprina un pat paspilgtina vēl viens no Liepājas komandas pērn izmests hokejists, aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis. Kluba vadība apsūdzības neatzīst, Liepājas pašvaldība – esot par tām informēta un jau runājusi ar kluba vadību.

"Vēlos pabrīdināt visus spēlētājus, kas plāno spēlēt šajā komandā, pie šīs vadības, ka jārēķinās ar to, ka jums varēs neizmaksāt algas. Līdz pēdējam brīdim slēps, kā tiek maksāti nodokļi no jūsu ienākumiem. Mēģinās jums ieteikt uztaisīt mikrouzņēmumu un pieņemt darbā omīti, lai varētu apiet nodokļu maksāšanu. Traumas gadījumā visdrīzāk tiksiet atlaisti bez kompensācijas un jebkādas palīdzības," uzskaitīja hokejists. "Uzskatu, ka man ir pienākums šo informāciju nodot tālāk un neklusēt! Nekāpiet uz tā paša grābekļa! Varbūt Liepājas domei arī būtu jāizvērtē vai nodokļu maksātāju nauda šo cilvēku rokās tiek godīgi tērēta. Padalieties, lai tauta zina savus varoņus!"

Saprotams, ka pēc šāda ieraksta sociālajos tīklos ar Gipteru sazinājās mediju pārstāvji, tomēr sportists bija nolēmis iepauzēt un intervijas sniegt atteicās. Tagad, tomēr piekrītot atklāt notikušā apstākļus un detaļas, jāatzīst – aina veidojas diezgan šokējoša. Tomēr mums nav pamata tai neticēt – to apliecina gan Mārtiņa bijušā komandas biedra stāsts, gan kluba vadības agresīvā un personiski aizvainojošā komunikācija brīdī, kad MVP lūdza komentāru par šo gadījumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!