Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Lietuvas basketbola izlase Eiropas čempionātu noslēgusi 15. vietā. Tik zemu kaimiņi nav bijuši... nekad. Proti, – ja neskaita 1993. gadu, kad komanda uz finālturnīru netika vispār, šis ir trīskārtējās čempiones zemākais punkts. Un tas – vasarā, kad kopā bija izdevies sapulcināt pilnīgi visus labākos spēkus ar diviem NBA lielmeistariem priekšgalā. Pat mums, kas šāgada "Eurobasket" batālijas vēro tikai pa televizoru, neviļus rodas jautājums – kas notika?

Kopš tā laika pulss nacionālā sporta veida saimniecībā it ka bija izlīdzinājies, palīdzot atgūties no izbīļa – Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupā Lietuva ar bilanci 7-1 ir pirmajā vietā, apsteidzot gan francūžus, gan vēl četras pašreizējā Eiropas finālturnīra komandas. Ceļš uz Ķelni šķita rozēm kaisīts – gandrīz neticami mūsdienām, bet sastāva komplektācija pagāja bez jebkādām turbulencēm, un vasaras beigās bija skaidrs – čempionātā Lietuvu pārstāvēs "Dream Team". 

"Ierindā bija visi labākie. Nav vairs neviena, ko būtu varējuši paņemt – šis bija Lietuvas basketbola labākais sastāvs uz šo brīdi," MVP atzīst ilggadējais "Lietuvos Rytas" basketbola apskatnieks un redaktors Remīgijs Kaziļonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!