Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Uz pasaules čempionātu viņš devās bez pārliecības, vai laukumā pavadīs kaut minūti, taču atgriezās no tā kā visa turnīra labākās statistikas īpašnieks. 21 gadu vecā Artūra Šilova spēle Latvijas izlases vārtos daudziem bija šā hokeja pavasara patīkamākais pārsteigums, un, lai gan Vankūveras "Canucks" jaunā latvieša sniegumu nesteidzas apzīmogot ar kādiem komplimentiem vai solījumiem, skaidrs, ka Šilova karjera virzās augšup. "Pēcgarša palikusi laba – parādīju tās lietas, pie kurām esmu strādājis visu gadu," divas nedēļas pēc čempionāta MVP atzīst Artūrs.

Vēl pirms treniņnometnes pirmās dienas klāt bija Gustavs Grigals, tomēr pēdējā brīdī otrā numura lomu viņam no rokām izrāva Artūrs Šilovs.

Šilovs valstsvienību papildināja nepilnu nedēļu pirms pasaules čempionāta sākuma. Ienākšana bija strauja – sestdien aizvadījis pirmo treniņu kopā ar komandu, viņš svētdien kaldināja 5:0 uzvaru pārbaudes spēlē pret Kazahstānu, atvairīdams 41 metienu. "Man uzreiz pateica, ka būšu otrais vārtsargs un ka varbūt pavērsies iespēja. Ja būs iespējams, man iedos spēli. Visiem bija skaidrs, ka Elvis grib aizvadīt visus mačus," sarunā ar MVP atklāj 21 gadu vecais Šilovs.

Iespēju viņš patiešām sagaidīja. Tagad, pēc pārliecinošā snieguma Tamperē, mūs interesē nākamais jautājums – par iespēju arī Vankūveras "Canucks" klubā, kura sistēmā piesaistīts latviešu vārtsargs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!