Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Kad kļuva zināms, ka Tokijas olimpiskās spēles tiek pārceltas uz 2021. gada vasaru, vismaz viena Latvijas sportiste par to noteikti priecājās. Laurai Ikauniecei pagājušā gada martā bija izdarīta ceļgala operācija, taču sāpju iemesls nebija novērsts, tādēļ uz sekmīgu startu Tokijā bija niecīgas cerības. Taču aizvadītā gada nogalē ceļgalam tika veikta atkārtota operācija. Kopš liktenīgā savainojuma 2017. gada pasaules čempionātā Londonā talantīgā Latvijas sportiste zem skalpeļa gūlusies teju biežāk nekā piedalījusies sacensībās. Vai tas pārvelk krustu Lauras olimpiskajiem sapņiem?

Ikaunieces veselības likstu sakarā piesaukts arī trenera Andreja Nazarova vārds. Viņa karjeras spožākais ieraksts ir kā 2000. gada olimpisko spēļu un 1998. gada Eiropas čempiona Erki Nola trenerim, bet pašlaik bez Lauras viņa titulētākā audzēkne ir 2009. gada Eiropas čempione tāllēkšanā telpās Ksenija Balta, kura pirms pāris gadiem kļuva arī par viņa sievu. Starp citu, arī Balta regulāri mokās ar savainojumiem, un gadā reizēm piedalās tikai divās trīs sacensībās.

Igaunijas kolēģi apstiprina jau iepriekš dzirdēto par Nazarova reputāciju, ko raksturo frāze – visu vai neko. Jā, viņa audzēkņi tiešām parasti strauji progresē, taču bieži vien to pavada savainojumi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!