Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sestdienas vakarā Rūdolfs Balcers mēroja Amerikas mērogiem niecīgus 300 kilometrus, lai pieteiktos jaunajā darbavietā – no līgas favorītu lokam pieskaitīto Floridas "Panthers" nometnes pārceltos uz iepriekšējo trīs NHL sezonu finālisti Tampabejas "Lightning". Vēl viena komanda ar visaugstākajiem mērķiem, kas latviešu uzbrucējā saredz vērtību. Kāda loma trīskārtējo čempionu rindās gaida Balceru?

Kad "Lightning" 2020. un 2021. gadā izcīnīja Stenlija kausu, viens no galvenajiem iemesliem bija trešā virknējuma pienesums. Ne tikai gūtajos vārtos un atdotajās piespēlēs, bet arī spēka paņēmienu izdalītajos ņūtonmetros. Viņu vērtību pierāda noslēgtie līgumi ar citām komandām – Tampa nevarēja atļauties noturēt nedz Bārkleju Gudrovu (21,85 miljoni sešās sezonās, Ņujorkas "Rangers"), nedz Bleiku Kolmenu (29,4 miljoni sešās sezonās, Kalgari "Flames"), nedz Jannī Gordu (31 miljons sešās sezonās, Sietlas "Kraken").

Lai turpinātu cīkstēties par Stenlija kausu, nepieciešams sastāva dziļums, kas "Lightning" iepriekšējos gados bijis izcils. Šogad trūcis pienesuma tieši no trešās un ceturtās maiņas spēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!