Foto: AP/Scanpix/LETA

Šī apcerējuma publicēšanas brīdī visa plašā pasaule nonākusi NBA 75. jubilejas sezonas finālsērijas priekšvakarā. Bostonas "Celtics" pēc 12 gadu pārtraukuma atgriežas uz lielās skatuves, lai stātos pretī Karija, Tomsona un Grīna Goldensteitas "Warriors" dinastijai. Ja kāds šo divu komandu satikšanos finālā prognozētu sezonas sākumā, tad šis kāds tiktu uzskatīs par visnotaļ drosmīgu personu – jo ne bez veiksmes, pārsteidzoša progresa un sevis jaunatklāšanas palīdzības jau ceturto sezonu pēc kārtas tiks kronēts jauns NBA čempions.

Līdzīgi, kā tas bija toreiz, arī šā gada NBA finālsērijā pastarītei, kas vienmēr izslēgšanas spēlēs apbižota zemākajās kārtas, pretī stāsies basketbola dinastija. Tiesa, mainītās lomās. Ja 1964. gadā toni līgā noteica Bila Rasela un Reda Auerbaha "Celtics", tad šajā laikmetā dinastijas tituls piedēvējams "Warriors".

Katrs sevi cienošs analītiķis, izmantojot vienas sērijas datu kopu, paralēlajā realitātē valdošos likumus un māņticību, prognozētu, ka šogad jāuzvar pastarītei jeb Bostonas "Celtics". Taču ir vērts aplūkot arī citus aspektus, kas katrs piešķir savu nokrāsu tam, ko sagaidīt no finālsērijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!