Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Viņš nav spēlētājs, kuru Latvijas basketbola līdzjutēji nosauks starp pirmajiem, kad runa būs par Latvijas valstsvienību. Komandas garajā galā šobrīd novērojama pārprodukcija, tādēļ Andreja Gražuļa loma izlasē ir atkarīga no tā, vai ierindā ir visi labākie. Tajā pašā laikā viņš savu vietu divpadsmitniekā nopelnīja gan pirms pieciem gadiem Eiropas čempionāta finālturnīrā, gan šovasar, kad sastāvs atkal bija tuvu optimālajam. Gražuļa loma pieaugs novembrī, kad Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt NBA spēlētāji, tādēļ īpaši svarīgi, ka savā jaunajā komandā – Itālijas klubā Trento "Dolomiti Energia" – viņš pašlaik jūtas ļoti apmierināts.

Pret serbiem spēlēju vairāk, turklāt iepriekš nekad nebijām viņus vinnējuši. Labā atmiņā vēl bija sāpīgais zaudējums (100:101) pirmajā spēlē Serbijā, kur viņi izlīda tikai pateicoties strīdīgam tiesnešu lēmumam. Tāpēc bija liels prieks, ka savās mājās viņus "uzvilkām". Bet skatītājiem droši vien vairāk patika uzvara pār Turciju.

Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis iepriekš atzina, ka izlases treneri no pirmās dienas bijuši uz vienas lapas, ka spēle ir jākontrolē no aizsardzības. Vai šajā kontekstā saskati kādas pārmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo valstsvienības treneru filozofiju?

Varbūt vienkārši noteikumi nav tik stingri, un tas mazliet atvieglo uzdevumu izpildi... Pie Banki uzbrukumā vari spēlēt kā vēlies, taču aizsardzībā visam jābūt kārtībā.

Tu saki, ka atraisītākas rokas uzbrukumā motivē vairāk strādāt aizsardzībā?

Domāju, ka jā.

Tu biji Latvijas izlases sastāvā 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Stambulā, biji valstsvienības sastāvā arī 2022. gada vasarā. Kura no šīm komandām bija labāka?

Ui... Divas dažādas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!