Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika mājās atgriezusies pēc vairāk nekā pusgada pārtraukuma. Sezona viņai iesākās ar koronavīrusa pārslimošanu, taču tas neliedza sezonas laikā ātruma ziņā vēl vairāk pietuvoties pasaules biatlona elitei. Cita lieta – šaušana. Eksperiments ar ieroča laides maiņu nostrādāja guļus šaušanā, taču pārvērtās par katastrofu šaušanā stāvus. Iespējams, tieši tāpēc no rokām izslīdēja arī pasaules čempionāta medaļa masu startā. Savu mērķi olimpiskajā sezonā Baiba nenoklusē – tas esot skaidrs jau vairākus gadus. Un tā ir olimpiskā medaļa.

No meitenēm – ar uzcītīgu darbu, varbūt. No puišiem – neesmu par to pārliecināta. Ja meitenēs saskatu, ka viņas ir gatavas strādāt un ieguldīt simtprocentīgu atdevi, tad par puišiem neesmu tik pārliecināta. Ceru, ka kļūdos, bet aizstājēju Andrejam pašlaik neredzu.

Gribi teikt, ka jaunajiem biatlonistiem drīzāk pietrūkst rakstura, nevis fizisko īpašību?

Gan, gan, bet es pat vairāk liktu uz rakstura īpašībām. Arī man pašai nebija milzīga talanta. Pirms sešiem gadiem LOV laboratorijā, visticamāk, neviens nepateiktu, ka Baiba cīnīsies par medaļu pasaules čempionātā. Bet esmu tam ziedojusi ļoti daudz laika un spēka, kas ir devis rezultātu. Ar darbu var panākt ļoti daudz, talants ne vienmēr ir izšķirošais faktors.

Pašlaik Latvijas biatlona karstākā tēma ir Rastorgujevam draudošā diskvalifikācija par antidopinga noteikumu neievērošanu. Šķiet, ka arī tev pašai ir bijusi problēma ar ADAMS sistēmu.

Kādu reizi cilvēciski kļūdīties ir normāli, īpaši pavasarī, kad vairs neesi sacensību rutīnā un savu atrašanās vietu maini spontāni.

Bet, vai ir iespējams cilvēciski kļūdīties trīs reizes gada laikā?

Jau pirmā reize tevi sapurina un mudina vairāk koncentrēties. Ja dabū otro brīdinājumu, tad principā savu atrašanās vietu būtu jāpārbauda teju katru dienu. Ja pat tas nepiespiež kontrolēt sevi, tad gan ir traki.

Vai tā ir vieglprātība?

Domāju, ka Andreju savā ziņā iegāza viņa rakstura īpašības. Tas, ka viņš nespēj novērtēt situācijas nopietnību. Acīmredzot viņam šķita, ka gan jau viss tomēr nokārtosies. Ka viņš ir savā ziņā neaizskarams.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!