Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Gada laikā kopš stāšanās pie Latvijas basketbola izlases stūres, itālis Luka Banki, visticamāk, nav pārliecinājis gluži visus savus skeptiķus, tomēr pieklusinājis gan – divas uzvaras pār Beļģiju varbūt nav izšķirošs, taču nozīmīgs solis pretī sportiskajiem mērķiem, par kuriem pie mums ierasts sapņot, taču ne mērķtiecīgi realizēt. MVP saruna ar Banki notiek brīdī, kad viņa vadītā komanda Itālijas līgā atrodas "būt vai nebūt" situācijā, tomēr jūtams, ka prāts arvien darbojas arī Latvijas izlases režīmā. Līdz sīkākajām detaļām.

Interviju ar Luku Banki var izlasīt gan MVP, gan "Delfi plus" abonenti. "Delfi Plus" abonentiem publikācija ir pieejama ŠEIT.

Lielākā daļa spēlētāju arī lēnām sasniedz "play-off" spēles vai noslēdz sezonu. Kad sāksi apzvanīt spēlētājus pirms vasaras spēlēm?

Pagaidām laiku pavadām kopā ar komandas personālu. Katru nedēļu mums ir treneru korpusa [attālināta] sanāksme. Mēs sekojam līdzi mūsu spēlētājiem un katru nedēļu atjaunojam mūsu ziņojumus, lai būtu informēti ne tikai par viņu sniegumu laukumā, bet arī viņu prāta stāvokli un fizisko formu. Mēs vēlamies būt viņu pusē un strādāt kopā ar viņu klubiem, lai palīdzētu viņiem kļūt labākiem. Viņi ļoti uzticas izlases personālam – medicīniskajiem darbiniekiem, fizioterapeitiem, visiem! Tas mani ļoti iepriecina. Jā, esmu radis rakstīt spēlētājiem. To īpaši daru pēc spēlēm, lai pārliecinātos par viņu gaitām un darītu viņiem zināmu, ka sekoju viņu sniegumam. Bet prioritāte ir dalīties ar skatījumu kopā ar visu izlases personālu.

Šobrīd ir pārāk agri runāt par kandidātu sarakstu. Tas pagaidām ir ļoti garš. Vēlamies pēc sezonas beigām redzēt, kāda ir situācija spēlētājiem, kuriem ir gari "play-offi" un kuriem tādu nav. Mēs organizēsim "atvērtās zāles" programmu spēlētājiem, kuriem sezona beidzas maija ievadā un vajag uzturēt formu. Neesam droši, ka spēlētāji, kuri sezonu noslēgs ļoti vēlu, piedalīsies nākamajos "logos". Pēc tādas garas sezonas ir grūti atslēgties un būt gatavam nacionālajai izlasei.

Lietuva, Spānija. Šajās valstīs sezona būs gara.

Man vajag spēlētāju labāko sniegumu. Viņi to ļoti labi zina. Vairāki ļoti labi spēlētāji nebūs spējīgi dot savus 100%, jo viņiem tas būs specifisks savas sezonas posms. Tāpēc kopā ar spēlētājiem izlemsim, kuri patiešām var piedalīties nākamajā nometnē.

Spēlētāji kā Kristaps Porziņģis un Jānis Timma jau ir brīvi. Aicināsi uz atvērto nometni?

(Smejas.) To es labi zinu... (Pauze.)

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!