Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ernestu Gulbi intervijai uzrunāju pirms vairākiem mēnešiem. Viņš uzreiz piekrita, bet palūdza nogaidīt – esot vispirms līdz galam jāpieņem kāds svarīgs lēmums. Aizvadītajā piektdienā ar Ernestu sazvanījāmies, kad viņš atradās Šveicē un beidzot bija nobriedis jaunam solim savās attiecībās ar tenisu. Apvienojot spēkus ar Anastasiju Sevastovu, kura piekritusi asistēt ar padomu un publisko ietekmi, Gulbis ir gatavs servēt tur, kur vairāk nekā 20 gadus Latvijā neviens servēt nav atļāvies – piedāvāt alternatīvu Jura Savicka vadībai Latvijas tenisā. Tas gan nenozīmē, ka Ernests grasās beigt profesionāla spēlētāja karjeru.

Sarunu ar Ernestu Gulbi var izlasīt gan MVP, gan "Delfi plus" abonenti. "Delfi plus" abonentiem publikācija ir pieejama ŠEIT.

"Godīgi sakot, mēs neesam tur tikuši, pateicoties valstij, pateicoties Latvijas Tenisa savienībai un tās darbam. Mēs esam tur tikuši par spīti. Ar to saskaras arī citas mazākas tenisa zemes. Tas cilvēkiem iestāstīts nedaudz kā mīts – ka kaut ko sasniegt var tikai tad, ja ir nauda," viņš uzsver, ka redz citu ceļu, un gatavs to apliecināt, uzņemoties atbildību. "Man šķiet, ka tā ir bīstama tendence – kad uzvar nevis labākie speciālisti un idejas, bet gan cilvēki, kuri labāk māk sarunāt aiz slēgtām durvīm. Taču es uzskatu, ka neko nedrīkst kritizēt, ja sava māja nav savesta kārtībā. Mana māja ir teniss un viss, kas ar to saistīts. Es gribu Latvijas tenisa saimei dot iespēju izvēlēties."

Kas tevi vēl tur profesionālajā tenisā? Karjeras pīķis ir meklējams pagātnē, pašreizējie rezultāti tam pat nepietuvojas. Nav jābūt lielam tenisa speciālistam, lai to secinātu. Kas ir tava motivācija?

Ļoti dažāda. Un nepārtraukti mainās. Karjeras gaitā šī motivācija ir mainījusies vairākkārt. Šobrīd galvenā motivācija ir tāda: es gribētu beigt karjeru uz saviem nosacījumiem. Es negribētu beigt ar secinājumu, ka galīgi neko vairs nespēju. Gribu atgriezties līmenī, kurā es vēl kaut ko varu, nedaudz tajā noturēties un tad beigt. Nevis kā tagad – kad esmu noslīdējis un slīdu vēl zemāk, un uz tādas nots arī pieliktu punktu. Tas ir ļoti individuāls izaicinājums pašam sev. Lūk, galvenā motivācija.

Kas ir bijuši cēloņi tavai, kā pats minēji, noslīdēšanai?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!