Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Viņa precīzais trīspunktu metiens uz visiem laikiem paliks Latvijas sporta spilgtāko mirkļu kolekcijā. Bet vēl tikai pirms dažiem gadiem Kārlis Lasmanis bija zaudējis dzimtās pilsētas treneru uzticību un tauvoja kuģus Ventspils ostā. Negaidīts uzaicinājums spēlēt basketbolu Vācijā un 3x3 basketbola iekļaušana olimpisko spēļu programmā šodien ļauj viņu saukt par olimpisko čempionu. Tikai vienu no desmit neatkarīgās Latvijas vēsturē. Komandas biedra trauma un pretinieka saplīsusī bota, trīs nokdauni un tēva nepiepildītais sapnis, priežu čiekuri un augstkalnes gaiss – par to visu un vēl daudz ko citu MVP iztaujāja Kārli brīdī, kad emocijas jau nosēdušās un atbildes tiek sameklētas ar vēsu prātu.

Jā, gadu nostrādāju par tauvotāju Ventspils brīvostas pārvaldē. Kad ostā ienāca kuģis un izmeta tauvas, mans uzdevums bija tās uzmest uz piestātnes stabiem. Izklausās vienkārši, bet nav tik vienkārši. Tauvu gali nav viegli, turklāt dažiem kuģiem ir bleķa gali. Tad jāaptin ap vinču, kurās reizēm ieķeras striķi. Ja vēl to nākas darīt ziemā, kad pūš ledains vējš, tas nav viegls darbs. Pēc gada sapratu, ka tā nav vieta, kur vēlos būt, tādēļ meklēju kaut ko citu.

Un tad nāca piedāvājums no Vācijas...

Jā, viens draugs dzīvoja Vācijā un piedāvāja pamēģināt uzspēlēt vietējā komandā. Trenējos pie otrās līgas komandas, kuru vadīja Minhenes "Bayern" otrais treneris [Andreāss Vāgners], kurš vēlējās sākt galvenā trenera karjeru. Bet otrais treneris bija Pedro Kalless, kurš tagad vada Bundeslīgas komandu Hamburgas "Towers". Tie bija labi treneri, kuri pavēra manu skatījumu uz basketbolu citā līmenī. Nākamajā sezonā jau sāku spēlēt Liepājā.

Jūs taču esat getiņa džeki, tātad neesat balti un pūkaini, esat gāzuši arī podus, vai ne?

Protams. Kurš tad nav? Visādiem sūdiem ir iets cauri.

Vai tā ir taisnība, ka vienubrīd tev Ventspilī visas durvis tika aizvērtas, jo savāriji ziepes kādā ballītē?

Bija tāds laiks. Man bija 17-18 gadi un bija līgums ar "Ventspili". Viss bija forši, bet man patika arī patusēties, lavīties iekšā naktsklubos...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!