Foto: Vladislavs Proškins/F64

Pēc bīstami ieilgušas klusuma pauzes aizvadītās nedēļas laikā ziņas par Rīgas "Dinamo" sāka birt kā no pārpilnības raga – parakstījās sponsors, atradās treneris, noformulējās mērķi, taču atklājās arī pandēmijas seku riski. Joprojām neviens nezina, vai 2. septembrī KHL patiešām varēs atgriezties uz ledus, nedz arī to, kādā sastāvā to mēģinās darīt Latvijas galvaspilsētas komanda, taču kompozīcijas gabaliņi pamazām sāk iegult savās vietās, un izvērtēt šo savdabīgo procesu mums palīdzēja pieci hokeja eksperti. Jau ierasti – pieci jautājumi katram no viņiem.

Jānis Matulis, hokeja apskatnieks: Nē, mana izvēle būtu cita, bet arī no "Dinamo-73". Es dotu otro iespēju Artim Ābolam, kurš ar mazbudžeta "Dinamo" izcili nospēlēja savā pirmajā pilnajā KHL sezonā. Nekādu personisku iebildumu pret Pēteri Skudru, taču viņa hokejs ir – iemet ripu zonā un tad skrieniet tai pakaļ. No otras puses - varbūt tas ir labi: Skudra beidzot "dinamiešiem" uzdzīs ideālu fizisko.

Oļegs Sorokins, hokeja treneris un komentētājs: Es nevaru atbildēt par izvēlēm, jo man nav pieeja "Dinamo" vadības informācijai kluba budžeta, mērķu utt. ziņā. Pēteris ir sevi parādījis kā konkrētā stila treneris, redzēsim, vai viņš to saglabās, un, ja saglabās, vai tas derēs izvēlētajiem spēlētājiem.

Māris Zembergs, hokeja apskatnieks: Pieļauju, ka par salīdzinošu zemu atalgojumu ir izdevies parakstīt līgumu ar treneri, kurš KHL ir pelnījis krietni vairāk un kurš Rīgas "Dinamo" vēlas izmantot kā tramplīnu lēcienam uz kādu bagātāku līgas klubu. Bet, lai to izdarītu, ar "Dinamo" jāsasniedz labs rezultāts. Tādā gadījumā izvēle ir loģiska. No publiskajā telpā minētajiem kandidātiem, tāda būtu arī mana izvēle.

Gints Bisenieks, hokeja treneris: Kādu mūsu klubs var atļauties un kurš ir ar mieru strādāt komandā ar šādu budžetu, tāds arī ir jāņem. Domāju, ka liela izvēle "Dinamo" vadībai nebija.

Ulvis Brože, hokeja apskatnieks & MVP autors: Ja jāizvēlas kāds no treneriem, kuri bija izskanējuši publiski, tad arī es dotu priekšroku Skudram. Komanda jānokomplektē triecientempos un unikālos apstākļos. Skudram vienīgajam ir šāda pieredze KHL komandas veidošanā, plus viņš pietiekami labi pārzina latviešu spēlētāju tirgu, un latvieši vienmēr būs "Dinamo" kodols.

2. Kā vērtēt Guntara Pastes virzīšanu kā galveno figūru "Dinamo" šās sezonas sastāva komplektēšanā: stratēģiski gudrs lēmums, kas ved pareizajā virzienā, vai KHL kluba līmenim neatbilstoša avantūra?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!