Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Negribu, lai man pirms sezonas apsola vietu pamatsastāvā vai konkrētu minūšu skaitu, bet tad pēc neveiksmīgas spēles laukumā tieku mazāk nekā runāts. Jaunā komandā tik un tā būs jāpierāda, ka esmu pelnījis noteiktu lomu," tā pagājušajā vasarā neilgi pēc aizmainīšanas uz Vašingtonas "Wizards" izteicās Dāvis Bertāns. Pārliecības par savām prasmēm Dāvim netrūkst, tomēr nez vai pat viņš gaidīja, ka viņa produktivitāte pieaugs tik ievērojami, lai nākamajā vasarā par viņu runātu kā par vienu no "Wizards" atslēgas spēlētājiem un saistībā ar jauno līgumu piesauktu summas, kas sezonā mērāmas ar astoņciparu skaitli. Bet šodien tā ir realitāte.

1. Kā vērtē Dāvja lēmumu šosezon vairs nespēlēt?

Reinis Lācis, sporta žurnālists: "Saprotams lēmums, un nākotnes ziņā gudrs lēmums. Pēkšņās spēles pēc sezonas pārtraukšanas sagādā risku savainoties, kas smagākas traumas gadījumā varētu ietekmēt viņa karjeras, iespējams, lielāko līgumu. Turklāt "Wizards" komanda patiešām ir viena no 22 vienībām, kuras atrašanos Orlando pamatot ir visgrūtāk. Vai vairākas nedēļas bez ģimenes, kurā aug mazs bērns, ir šo astoņu spēļu vērtas? Manuprāt, nav."

Rihards Zeilis, NBA podkāsta "Sauna" veidotājs: "Ņemot vērā "Wizards" niecīgās izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs vai vismaz "play-in" sērijā, Bertāna lēmums šķiet racionāls un uz nāktoni vērsts. Saprotu un atbalstu."

Andrejs Siliņš, sporta žurnālists: "Dāvja lēmums ir loģisks un saprotams visu iespējamo aspektu dēļ – traumu un veselības drošības riski, situācija ar līgumu un komandas reālās iespējas Disnejlendā ne tikai pavizināties karuselī, bet arī iekāpt kādā jaudīgākā atrakcijā. Čārlzs Bārklijsteiktu: "Dāvim ir miljons iemeslu nespēlēt Orlando!" Cik tieši miljoni – skaidrību dos starpsezona. Kurš no mums būtu gatavs riskēt ar šo miljonu neiegūšanu?"

Mārtiņš Bērziņš, basketbola aģents: "Manuprāt, stratēģiski gudrs lēmums no Dāvja puses, ņemot vērā veselības un ceļu traumu vēstures faktorus. Turklāt no pieejamās publiskās informācijas var saprast, ka tas ir pietiekami labi nokomunicēts ar "Wizrads" menedžmentu. Arī no kluba puses, ja tā starpsezonas prioritāte ir Dāvi noturēt Vašingtonā, lieki riskēt nebūtu arī viņu interesēs, it īpaši, ņemot vērā to, ka kluba izredzes pacīnīties par čempionu titulu ir visai minimālas." 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!