Foto: DELFI kolāža
Skrējiens no Sidnejas uz Melburnu, kurā sportistus sagaida 875 kilometrus garš maršruts, savulaik dēvēts par vienu no sarežģītākajiem pasaulē – fiziskas mokas ķermenim un nemitīga garīgā spēka pārbaude. Šo izaicinājumu pieņēmuši lielākoties pasaules klases sportisti ar nopietnu attieksmi un gadiem krātu treniņu stāžu – spēka gados un pilnībā sagatavoti un ekipēti pārbaudījumiem. Tieši tāpēc jo pārsteidzošāks ir stāsts par Klifu Jangu, kurš 1983. gadā uz starta nostājās 61 gada vecumā ar savām tikko iegādātajām dzīvē pirmajām sporta kedām kājās. Un uzvarēja.

Daudziem šāds skats radīja lielu izbrīnu, kādam – smieklu lēkmi, un tas vēl ir maigi teikts – ne viens vien uzskatīja, ka vecais vīrs šādi nolēmis nokārtot rēķinus ar dzīvi, jo grūtajā ceļā pārslodzes dēļ visticamāk zaudēs dzīvību, kaut kur pakrītot un paliekot ceļmalā. Pūlī valdošās bažas pie paša apņēmīgā skrējēja devās noskaidrot arī sanākušie žurnālisti, neslēpjot skepsi, sak – vai tiešām ceri sasniegt finiša līniju paša spēkiem?! Taču vīrs izrādīja pārliecinātību par sevi:

"Es varu noskriet ultramaratonu. Redziet, es uzaugu fermā, kurā nevarējām atļauties zirgus vai traktorus, tāpēc ik reizi, kad tuvojās negaiss, man vajadzēja apskriet 2000 akrus lielās ganības, lai sadzītu 2000 aitu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!