Foto: Sporta Avīze/F64

Latvijas sporta vēsturē bijis daudz ievērojamu komandu, kas katra savā laikā un vietā paveikusi ko ļoti nozīmīgu un atmiņās uz mūžiem paliekošu. Kāda vairāku gadu garumā, cita – vienā sezonā, vēl kāda – tikai vienā spēlē, taču visas – spilgti. Šī rakstu sērija būs veltīta šīm komandām. Noteikti varētu vairāk, taču kaut kur svītra vienmēr ir jānovelk, un tā nu mēs esam atlasījuši 20 komandas. Kādai putekļu kārtiņa paspējusi sakrāties biezāka, citai vēl pavisam niecīga, taču – pūtīsim nost un kārtosim glītā rindiņā uz paaugstinājuma, citu pie citas! Šoreiz gan nemēģināsim sarindot, kura pirmā un kura vienpadsmitā. Tā būs jūsu, MVP lasītāju, privilēģija – pēc tam, kad būsim izstāstījuši visus 20 stāstus. Šoreiz teju divdesmit gadus seni notikumi, kad Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmoreiz kopš neatkarības atgūšanas iekļuva Eiropas čempionāta labāko astoņniekā.

Saprotams, ka šāda spēlētāja parādīšanās paredzēja arī izmaiņas valstsvienības spēles stilā. Tomēr gan pats Kambala, gan pārējie izlases spēlētāji nešaubījās, ka Latvijas izlase turpinās spēlēt ātru basketbolu un liks lietā arī savu galveno trumpi – trīspunktu metienu. Mazsvarīgi nebija arī tas, ka Kambalam bija labas attiecības ar izlases saspēles vadītāju Raimondu Miglinieku. Abi bija spēlējuši Amerikas universitātēs, turklāt Raimonds bija spēlējis pie Kambalas bijušā trenera. Iepriekšējā vasarā Miglinieks bija aicinājis Kasparu uz Vroclavas "Zepter", bet sezonas vidū pēc Beino atlaišanas Kambala pat bija tuvu tam, lai tiešām aizbrauktu uz Poliju.

Kambalas pēdējā NCAA sezona, kurā par spīti nerakstītajiem studentu basketbola likumiem viņa laukumā pavadītais laiks saruka un statistikas rādītāji pasliktinājās, negatīvi ietekmēja arī latviešu basketbolista izredzes tikt draftētam NBA. Lai gan vasarā viņš ar Memfisas "Grizzlies" komandu piedalījās NBA Vasaras līgas turnīros Longbīčā un Jūtā, izredzes nokļūt kādā NBA komandā bija nelielas. "Lai tiktu NBA 30% ir tava spēle, bet 70% – apstākļu sakritība," tolaik atzina Kaspars. Pēc sarunas ar vienu no "Grizzlies" treneriem viņš secināja, ka tobrīd labāk būtu spēlēt Eiropā, nekā sēdēt rezervistu soliņa pašā galā NBA. Interesi par Kambalu izrādīja vairāki Eiropas lielie klubi, ieskaitot Telavivas "Maccabi" un Madrides "Real", bet "Grizzlies" treneris Kambalam ieteica pievienoties Stambulas "Efes Pilsen".

24. augustā Brēmenē Kambala nacionālajā izlasē debitēja ar "double-double" (17 punkti un 13 atlēkušās bumbas) pret Vāciju (76:85), bet atlikušajā divās pārbaudes spēlēs pret vāciešiem (84:86) un lietuviešiem (98:114) izcēlās attiecīgi ar 16 un 21 punktu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!