Foto: AFP/Scanpix/LETA

Karjeru noslēdzot sporta zvaigznēm, līdzjutējiem labpatīk atcerēties viņu spožākās epizodes. Ar tiesnešiem ir citādi – viņi labprātāk iekļautos spēles ritējumā un paliktu nemanāmi. Lai gan viņš pats uz to allaž tiecās, ilggadējam NBA soģim Džoijam Krofordam tas neizdevās. Droši vien tāpēc, ka neviens spēles netiesāja ar tādu apetīti un entuziasmu, aiz sevis atstājot dučiem sociālajās vietnēs kaismīgi iztirzātu epizožu. Viņš vadīja spēles ar Karīma Abduldžabara, Maikla Džordana, Kobi Braienta un Lebrona Džeimsa piedalīšanos, aiz sānu līnijas sveicinājās ar Džeku Nikolsonu un Džastinu Timberleiku. Taču iekšēji visas karjeras laikā cīnījās ar šaubām un dusmām, kas nereti traucēja pieņemt pareizos lēmumus.

Vēlāk soģis regulāri apmeklēja Džoela Fiša praksi Filadelfijā. " Viņš man teica: "Džo, ja jūti, ka uznāk [dusmas], vienkārši dari kaut ko ar savām rokām. Saliec tās gar sāniem vai turi aiz muguras. Turpini sev atgādināt, ka tev ir jānomierinās." Kad kāds man pārmeta par svilpi nevietā, es sev atgādināju viņa vārdus: "Palēnini elpošanu. Atgādini sev, ka esi labs tiesnesis. Tas man palīdzēja izturēt pēdējos desmit gadus NBA."

Kas attiecas uz Dankana izraidīšanu no spēles, Krofords ne reizi vien atzinis, ka nožēlo savu lēmumu. "Bet ziniet, patiesībā nav tādas reizes, kad kāds man nejautātu par Timu Dankanu. Viņš taču ir slavens ar savu zvaigžņoto karjeru. Ar ko esmu pazīstams es? Domāju, ar to, ka izmetu no spēles Timu Dankanu. Ko lai dara!? Tā ir daļa no manas karjeras."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!