Lai arī astotā desmitgade (1989 - 1998) iezīmējas ar Padomju Savienības sabrukumu un dzelzs priekškara krišanu, Padomju virtuves kulinārās tradīcijas saglabājās. Piemēram, 1990. gados tādi ēdieni kā filejas un kotletes, panētas miltos vai rīvmaizē, joprojām bija pieejami lielākajā daļā ēdnīcu. Par spīti jaunajiem laikiem un iespējām, patērētāji vairāk sliecās izvēlēties zināmus ēdienus, varbūt vienīgi tos papildinot ar kādu eksotisku akcentu, piemēram, augļiem.

Recepte 'Pildītas vistas gaļas ruletītes'

Pildītas vistas gaļas ruletītes

4 vistas filejas šķēles

4 nelieli stingri banāni

4 šķēles žāvēta šķiņķa

4 bazilika zariņi, svaigi malti pipari, sāls

20 g sviesta

150 g vistas buljona

Saldais krējums

Gaļas šķēles izdauza, katrai uzklāj plānu šķiņķa šķēlīti, nomizotu banānu, bazilika zariņu, uzkaisa piparus, ruletīti cieši satin, sasprauž ar koka irbulīti. Ārpusi apsāla. Ruletītes apcep sviestā, tad uzliek vāku un apmēram 10 minūtes pasautē. Izņem no pannas un noliek siltā vietā. Pannā ielej buljonu, uzvāra un pagatavo krējuma mērci, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar vārītiem spageti, kas arī satīti rullīšos.

(Laimdota Rone, "Laimdotas lappusītes", 1995)

Par projektu

Gaļas produktu ražotāja "Forevers" izcilas garšas stāsts "10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti" ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. "Forevers" kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams "Forevers" vietnē: www.forevers.lv/receptes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!