Teksasā atrastajā kravas automašīnā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 10, bet transportlīdzekļa vadītājam tiks celta apsūdzība migrantu nelikumīgā pārvadāšanā mantkārīgos nolūkos, ziņo "Guardian".

Šoferim – 60 gadus vecam Floridas iedzīvotājam Džeimsam Metjū Bredlijam – varētu draudēt nāvessods.

Sanantonio pilsētas lielveikala "Walmart" stāvlaukumā noparkotais kravas auto tika atklāts svētdien, pēc tam, kad viens no tā pasažieriem veikala darbiniekam palūdza ūdeni. Darbinieks sagādāja ūdeni un izsauca likumsargus. Policija transportlīdzeklī atklāja astoņu cilvēku līķus. Vēl divas personas vēlāk nomirušas slimnīcā.

Tiek pieļauts, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt līdz pat 20, jo daudzi izglābtie ir ļoti smagā stāvoklī, galvenokārt ciešot no smagas atūdeņošanās un karstuma dūriena.

Balstoties uz sarunām ar izdzīvojušajiem, policija uzskata, ka auto kravas nodalījumā atradušies vairāk nekā 100 cilvēku. Brīdī, kad "Walmart" stāvlaukumā ieradās glābēji, tajā atradās vairs tikai 39 personas. Pārējie, visticamāk, izbēguši, vai nomainījuši transportlīdzekli.

Kravas automašīnā atradušies Meksikas un Gvatemalas pilsoņi. Četri no izdzīvojušajiem ir bērni vecumā no 10 līdz 17 gadiem.

Izmeklētāji gan neuzskata, ka šie cilvēki šķērsojuši ASV robežu kravas mašīnā, norādot, ka galvenokārt cilvēku kontrabandas organizatori liek imigrantiem robežu šķērsot kājām, bet netālu no tās viņus sagaida spēkrats.

Izdzīvojušie stāstījuši, ka rindas kārtībā elpojuši pie cauruma kravas nodalījumā, situši pa sienām, lai pievērstu šofera uzmanību.

Sanantonio atrodas aptuveni 240 kilometru attālumā no Meksikas robežas. Gaisa temperatūra sestdien sasniedza 38 grādus pēc Celsija skalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!