Foto: Reuters/Scanpix

10 ukraiņu dresētāja Vladislava Gončarova lauvas var nomirt no aukstuma un bada, jo automašīnas ar dzīvniekiem jau otro dienu nelaiž pāri Krievijas robežai “Terehova” – “Burački” robežšķērsošanas punktā nepareizi noformētu dokumentu dēļ, atsaucoties uz aģentūru “ RIA Novosti”, vēsta portāls “Newsru”.

Maskavas cirka direktors Maksims Nikuļins pastāstīja, ka dzīvnieki tiek vesti uz Maskavu, lai no 23. februāra uzstātos tur ar jaunu programmu.

Lauvas tiek vestas no pasākuma Montekarlo un dokumenti esot noformēti atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām. ES dokumentu formāts neatbilst Krievijas noteiktajai formai, tāpēc automašīnas nelaiž Krievijā, informē Nikuļins.

Furgoni esot apsildāmi, bet tomēr tajos ir auksti, lauvu barība esot atlikusi vēl vienai dienai.

Atpakaļ Latvijā automašīnas ar lauvām un personāls arī vairs netiek, jo robeža jau ir šķērsota, bet darbinieku vīzu termiņš ir beidzies.

Pēc Nikuļina teiktā, Krievijas Federālā Veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta priekšsēdētāja vietnieks Jevgēnijs Nepoklonovs, kurš spētu atrisināt šo problēmu, atrodas komandējumā un atgriezīsies tikai piektdien.

“Palīdzēt var cilvēciskais faktors. Skaidrs, ka mēs pareizi noformēsim visus dokumentus, tiklīdz kā saņemsim atļauju iebraukt,” par iespējamo risinājumu informē Nikuļins.

Vladislavs Gončarovs ar savu lauvu priekšnesumu šogad saņēmis prestižo Montekarlo cirka mākslas balvu “Sudraba Klauns”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!