Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aptuveni 1000 cilvēku grupa pirmdien Indijā divus bērna izvarošanā un slepkavībā apsūdzētus vīriešus piekāva līdz nāvei, portālam “Sky News” vēsta Indijas valdības spēki.

Abi nogalinātie izvarojuši un nogalinājuši piecus gadus vecu meitenīti Tezu reģionā Indijā. Varasiestādes ziņoja, ka meitenes ķermeņa daļas atrastas vietējā ciema parkā gandrīz nedēļu pēc tam, kad 12. februārī viņa pazudusi.

Policija vēstīja, ka sākotnēji pūlis pie policijas iecirkņa pieprasījis ieslodzītos viņiem nodot labprātīgi. Kad prasītais nav ticis saņemts, vīrieši no iecirkņa, kurā tie pāris dienas turēti ieslodzījumā, izvilkti ar varu.

Dusmīgais pūlis esot ievainojis vairāk nekā 15 policijas darbiniekus, lai tiktu klāt noziedzniekiem, medijiem skaidroja policijas ierēdnis Apu Bitsins.

Linčošana sākās uzreiz pēc tam, kad vietējie plašsaziņas līdzekļi izziņoja nogalinātās meitenes slepkavu vārdus un publiskoja nozieguma detaļas.

Līdzīgs gadījums Indijā noticis 2015. gadā, kad vardarbīgs pūlis vīrieti, kurš arī bija turēts aizdomās par izvarošanu, publiski izģērba kailu, piekāva un pēc tam pakāra. Aptuveni 42 cilvēki tika apsūdzēti par linčošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!