Politiķes karjeru nolēmusi sākt cienījamo 103 gadus vecumu sasniegusi norvēģiete, kas norūpējusies par jauniešu nodarbinātības problēmām. Ja ilgdzīvotājai Ellenai Sērmelandei šogad gaidāmajās vēlēšanās izdosies iegūt amatu pašvaldībā, viņa šo darbu sāks, būdama jau 104 gadus veca.
Ūsenes pašvaldības vēlēšanās Sērtrendelāgā Ellena balotēsies kā Kristīgo demokrātu partijas kandidāte, atsaucoties uz laikraksts "Aftenposten" izdevumu angļu valodā, raksta "Tronder-Avisa".

Sērmelande apgalvo, ka spējot izlasīt visus nepieciešamos dokumentus, kas saistīti ar viņas nākamo darbu, tomēr ilgdzīvotāja atzīst, ka dzirde viņai vairs nav tik laba kā jaunībā.

"Iespējams, ka man būs vajadzīga palīdzība, lai sadzirdētu, jo, kad esmu baznīcā es saklausu ļoti maz no tā, ko runā mācītājs. Taču tam nav lielas nozīmes, veciem cilvēkiem nemaz nav jādzird viss, ko runā," uzskata kandidāte.

"Mans vissvarīgākais uzdevums būs radīt labas un drošas darba vietas jauniem cilvēkiem. Ja mūsu jaunieši nebūs nodarbināti, Ūsenei neklāsies labi. Man jaunieši ir vissvarīgākie," uzsver Sērmelande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!