Foto: Reuters/Scanpix

Vīrietim, kurš 2012. gada jūlijā kinoteātrī ASV Kolorado štata pilsētā Aurorā nošāva 12 un ievainoja 70 cilvēkus, tiesa piespriedusi 12 mūža ieslodzījumus, vēsta raidsabiedrība CNN.

27 gadus vecajam slepkavam Džeimsam Holmsam kopumā piespriesti 12 mūža ieslodzījumi (viens par katru nogalināto) un vēl 3318 gadi cietumā par slepkavības mēģinājumiem un sprāgstvielu glabāšanu savā dzīvoklī. Notiesātajam nav tiesības uz apžēlošanu.

Prokurors Džordžs Braučlers norāda, ka šis varētu būt ceturtais garākais piespriestais sods ASV vēsturē.

Foto: AP/Scanpix

Holmss, bruņojies ar divām šautenēm un pistoli, 2012. gada 20. jūlijā ieradās kinoteātrī, kur atklāja uguni pa cilvēkiem, kuri bija ieradušies skatīties jauno filmu par Betmenu "The Dark Knight Rises".

Uzbrucējs izmeta dūmu granātas un šāva pa cilvēkiem, kas panikā centās aizbēgt.

Tiesas procesa laikā Holmss, cenšoties izvairīties no nāvessoda, savu vainu atzina. Tikmēr viņa advokāti argumentēja, ka kādreizējais students uzbrukuma brīdī bijis garīgi slims.

Izmeklētāji uzstāja, ka Holmss skaidri apzinājies, ko dara, mēnešiem iepriekš izplānojot uzbrukumu un sagādājot ieročus. Tāpat apsūdzētais izlicis lamatas, lai nogalinātu ikvienu, kurš censtos iekļūt viņa dzīvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!