Foto: AFP/Scanpix/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pārtikas aģentūras vadītājs brīdinājis, ka 16 miljoniem cilvēku Jemenā draud bads, raksta "Al Jazeera".

Deivids Bīslijs trešdien augsta līmeņa sanāksmē par Jemenas krīzi sacīja, ka ASV, Vācija, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Saūda Arābija un citi ziedotāji pastiprināja palīdzības pasākumus, kad Pasaules pārtikas programmai (WFP) šogad bija aptrūcies finansējums. Viņa ieskatā šie palīdzības pasākumi gada pirmajā pusē ļāvuši novērst "badu un katastrofu”.

WFP atkal tuvojas atvēlēto līdzekļu beigām, un bez jauna finansējuma oktobrī tiks samazinātas pārtikas devas 3,2 miljoniem cilvēku un līdz decembrim - pieciem miljoniem, viņš sacīja.

Jemenu pilsoņu karš pārņēma 2014. gadā, kad hutu nemiernieki ieguva kontroli pār valsts galvaspilsētu un atsevišķām teritorijām. Nākamajā gadā konfliktā iesaistījās starptautiska koalīcija, kas mēģināja sakaut hutus, cita starpa īstenojot arī gaisa uzbrukumus.

Nedz vienai, nedz otrai pusei šo gadu laikā nav izdevies gūt izšķirošu pārsvaru. Militārais konflikts ir turpinājies, radot plaša mēroga humanitāro krīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!