Foto: AFP/Scanpix

19 cilvēki gājuši bojā un 126 ievainoti, kad trešdien ANO vadītā skolā bēgļu nometnē Gazas joslas ziemeļos trāpījuši pieci šāviņi, vēsta raidsabiedrība CNN.

Aculiecinieki stāsta, ka skolai, kurā patvērušies tūkstošiem bēgļu, apšaudē sagrautas sienas, ziņo BBC. Palestīnieši uzbrukumā apsūdz Izraēlas spēkus. Izraēla tikmēr paziņojusi, ka pārbauda šīs ziņas.

ANO vadītās skolas apšaude blīvi apdzīvotajā Džabalijas bēgļu nometnē sākusies bez brīdinājuma, BBC pastāstīja ANO bēgļu aģentūras darbinieks Bobs Turners, piebilstot, ka palestīniešiem ieteikts šajā nometnē meklēt patvērumu no kaujām.

Pēc apšaudes redzams liels caurums kādas klases telpas griestos un dušas telpā. Kādā citā klasē sprādzienā izgāzta ārsiena, ziņo aģentūras AP reportieris no notikuma vietas.

Izraēla iepriekš vairākas reizes ir apsūdzējusi Gazas joslā valdošo kustību "Hamas", ka tā izmanto skolas un civilos rajonus savām bāzēm. Kāda ANO skola Gazā jau cieta apšaudē pagājušajā nedēļā.

Savukārt ANO otrdien paziņoja, ka kādā no skolām atrasta raķešu slēptuve, kas ir trešais šāds gadījums Gazā.

Kopš Izraēlas ofensīvas sākuma 8. jūlijā bojā gājuši vismaz 1200 palestīniešu un 55 izraēlieši. Vairums Gazas joslā bojāgājušo ir civiliedzīvotāji, bet Izraēla zaudējusi 53 karavīrus, kuri 17. jūlijā Gazā sāka sauszemes iebrukumu.

Izraēla sāka ofensīvu ar mērķi pārtraukt "Hamas" kaujinieku rīkotos raķešu uzbrukumus tās teritorijai, kā arī, lai iznīcinātu pazemes tuneļus, pa kuriem kaujinieku var nokļūt Izraēlā.

"Hamas" norāda, ka nepārtrauks cīņu, kamēr netiks atcelta Izraēlas un Ēģiptes realizētā Gazas joslas robežu blokāde.

Šis ir līdz šim garākais Izraēlas un Gazas joslas kaujinieku konflikts. 2012. gadā Izraēlas ofensīva pret Gazu ilga astoņas dienas, bet 2008. gadā – 22 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!