Foto: AFP/Scanpix

19 vācu tūristi iesnieguši tiesā kriminālprasību pret Itālijas piekrastē avarējušā kruīza kuģa "Costa Concordia" kapteini Frančesko Sketīno, aģentūrai AFP trešdien paziņojis Vācijas prokurors Kristians Kūnerts.

"Ir iesniegtas apsūdzības, un tās tagad ir jāizmeklē," paziņojis Vācijas pilsētas Bohumas prokurors, paskaidrojot, ka Vācijas likumi ļauj virzīt apsūdzības, lai gan pats negadījums notika pie Itālijas krastiem.

Tūristu grupas advokāts paziņojis, ka viņa klienti apsūdz Sketīno par kaitējuma nodarīšanu aiz nolaidības, bīstamu kuģa vadīšanu, kuģa pamešanu pirms pasažieru izglābšanas un nespēju sniegt palīdzību apdraudētajiem cilvēkiem.

"Kapteinis Sketīno pameta bezpalīdzīgus cilvēkus (..) un apdraudēja viņu dzīvības," advokāta teikto citē laikraksts "Bild".

Jau ziņots, ka 13.janvāra vakarā pie Džiljo salas Toskānā Vidusjūras kruīza kuģis "Costa Concordia" uzskrēja zemūdens klintij.

Avārijas brīdī uz 114 500 tonnu smagā kuģa atradās vairāk nekā 4200 cilvēki, no kuriem katastrofā gāja bojā vismaz 16.

Vairāki cilvēki joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem un visticamāk ir miruši. Tādēļ kopējais upuru skaits varētu sasniegt 32.

Sketīno pašreiz piemērots mājas arests.

Kā jau ziņots, arī Itālijā vairāk nekā 70 pasažieri, kuri cieta "Costa Concordia" avārijā, ir iesnieguši kopēju prasību tiesā pret kuģa īpašnieku.
Gaidāms, ka līdzīgi rīkosies arī katastrofā cietušie Francijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!