Foto: AP/Scanpix/LETA
Maksātnespējīgā "Air Berlin", kas ir otrā lielākā Vācijas lidsabiedrība, atcēlusi ap 100 lidojumu pēc tam, kad 200 uzņēmuma pilotu paziņojuši, ka ir sasirguši, vēsta BBC.

Pilotu slimošana ietekmē kā vietējos, tā arī starptautiskos lidojumus. Lidojumus nācies atcelt arī "Lufthansa" zemo cenu meitasuzņēmumam "Eurowings", kas nomā lidaparātus un pilotus no "Air Belrin".

Aviosabiedrība notiekošo komentējusi, apgalvojot, ka piloti sabotē sarunas ar potenciālajiem uzņēmuma investoriem. Uzņēmuma izpilddirektors Tomas Vinkelmans sacījis, ka konkrēti piloti "spēlējas ar uguni". Kopumā 200 no 1500 uzņēmumā algotajiem pilotiem paziņojuši, ka ir saslimuši.

Vinkelmans arī sacījis, ka pilotu rīcība uzņēmumam maksā vairākus miljonus eiro. Šobrīd uzņēmums runā ar potenciālajiem investoriem. Stabila uzņēmuma funkcionēšana esot priekšnoteikums sarunu veiksmīgam iznākumam, viņš norādīja.

Maksātnespējas pieteikumu "Air Berlin" iesniedza augustā, kad tā galvenais akcionārs, līča pārvadātājs "Etihad", pārtrauca sniegt finansiālo atbalstu. Vietējie Vācijas mediji ziņo, ka pašlaik uzņēmums strīdas ar pilotiem par uzņēmuma personāla nodošanu jaunam īpašniekam.

Uzņēmums pēdējo divu gadu laikā paziņojis par zaudējumiem 1,2 miljardu eiro apmērā. Vācijas valdība piekritusi sniegt aizdevumu 150 miljonu eiro apmērā, lai garantētu, ka lidsabiedrība nodrošina lidojumus trijos intensīvajos vasaras sezonas mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!