Foto: Reuters/Scanpix
Pirms diviem gadiem ceļā no Brazīlijas uz Franciju okeānā iekritušās „Air France” lidmašīnas vrakā ir atrastas 75 cilvēku mirstīgās atliekas, ziņo BBC.

Avārijas izmeklētāji uzsvēruši, ka cilvēku mirstīgās atliekas vēl nav identificētas.

„Air France 447" Atlantijas okeānā iekrita 2009. gada 1. jūnijā un bojā aizgāja visi tobrīd lidaparātā esošie 228 cilvēki. Lielu daļu no lidmašīnas atlūzām izmeklētājiem izdevās atrast vien gadu pēc katastrofas. To atrada ar kāda zemūdens robota palīdzību.

Pēc katastrofas lielākā daļa pasažieru palika lidmašīnā un tikai 50 cilvēku mirstīgās atliekas izdevās atrast uzreiz pēc katastrofas.

Vēl nesen izmeklētāji pavēstīja, ka iespējamais katastrofas cēlonis bija ātruma mērītāju bojājumi.

Viena no nopietnākajām versijām šobrīd pieļauj, ka gandrīz četras stundas pēc pacelšanās no ierindas izgājuši ātruma devēji, un pilotiem nav bijis korektas informācijas. Lidmašīnas ātrums nepieļaujami samazinājies no 509 kilometriem stundā līdz 111 kilometriem stundā, un tā nogāzusies.

Kā ziņots lidmašīna veica reisu no Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro uz Parīzi Francijā. Pēc katastrofas izdevās atrast dažas atlūzas un vairākus bojāgājušo ķermeņus. Lainera vraku un lielāko daļu pasažieru mirstīgās atliekas atrada tikai 2011. gada aprīļa beigās, tad arī atklāja pašrakstītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!