Pirms pieciem gadiem Anguss Deiviss mierināja vecākus, lai neuztraucas par to, ka par ielaušanos telefonsakaru sistēmā viņš izmests no skolas. Izrādījies, ka jauneklim bija taisnība — trešdien viņa un partneru dibinātā kompānija “Tellme Networks Inc.” saņēmusi investīcijas 47 miljonu dolāru apmērā, bet kopējais ieguldījumu apjoms firmā sasniedzis 53 miljonus.

“Tellme Networks Inc.” plānos ietilpst apvienot ierasto telefona ērtumu ar Interneta milzīgajām iespējām.
Deivisa
, kas ir kompānijas galvenais dzinējspēks, ceļš no patriekta skolnieka līdz ietekmīgas firmas vadītāja postenim ilga tikai piecus gadus. Četrus no tiem viņš pavadīja, strādādams “Netscape”, bet pirms gada uzsāka darbu paša dibinātā firmā.

Tiesa, līdz tam viņam jau bija 10 gadu pieredze augsto tehnoloģiju jomā, jo kopš astoņu gadu vecuma Deiviss nodarbojās ar programmēšanu un tīņa gados veidoja dažādas Interneta lapas. “Viņš ir ļoti pozitīvi tendēta personība, kas pārliecina mūs par iespēju veikt tādas lietas, kurām paši nekad nebūtu noticējuši,” par spožo speciālistu saka bijušais "Netscape" viceprezidents, bet tagad Deivisa kolēģis — Maiks Makkjū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!