Foto: Reuters/Scanpix

Janvārā vidū pie Itālijas krastiem avarējušā kruīzu kuģa "Costa Concordia" īpašniekkompānija "Costa Crociere" izmaksājusi deviņus tūkstošus eiro (6,3 tūkstoši latu) lielas kompensācijas 235 francūžiem, kas izglābušies kuģa katastrofā, vēsta "RIA Novosti", atsaucoties uz aģentūru AP.

"Costa Crociere" panākusi vienošanos ar 235 no 435 kuģa pasažieriem no Francijas, kas tiesājas ar kompāniju. Kompensācijas ir izmaksātas 4. maijā.

Aptuveni 180 francūžu ģimenes jau iepriekš vienojās par 11 tūkstošu eiro (7,7 tūkstoši latu) lielām kompensācijām, pretī solot neizvirzīt pretenzijas pret kompāniju tiesā.

Pasažieri apsūdz "Costa Concordia" komandu nekompetencē. Evakuācijas brīdī visiem neesot bijušas glābšanas vestes, bet pēc nokļūšanas krastā komanda esot vispār pārstājusi rūpēties par pasažieriem.

Jau vēstīts, ka Itālijas kuģniecības kompānijas " Costa Crociere" kuģis " Costa Concordia" ar 4229 cilvēkiem 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Avārijā gāja bojā 32 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!