Līdz pat 30 bruņoti vīrieši 10 automašīnās pirmdienas rītausmā bija atklājuši uguni uz Irākas Iekšlietu ministriju, nogalinot divus un ievainojot piecus policistus, informē ārvalstu mediji.
Šis acīmredzami koordinētais uzbrukums noticis laikā, kad notiek gatavošanās 15.oktobra referendumam, kurā Irākas iedzīvotāji vai nu apstiprinās, vai noraidīs Irākas jauno konstitūciju. Turklāt 19.oktobrī paredzēta arī Sadama Huseina lietas izskatīšana tiesā.

Pagaidām tiek ziņots tikai par uzbrukuma laiku, sīkāku informāciju ministrijas amatpersonas nesniedz. Pāri pilsētai riņķo armijas helikopteri, raksta BBC.

Šis bijis viens no veselas virknes pēdējā laikā notikušu kaujinieku uzbrukumu, un tajos visbiežāk piedalās liels skaits bruņotu vīru. ASV militārpersonas un Irākas valdība uzskata, ka šādā veidā kaujinieki vēlas piesaistīt sev iedzīvotāju uzmanību un parādīt savu potenciālo spēku.

Irākas sunnītu arābu minoritāte apsūdz iekšlietu ministriju, ka tā cieši sadarbojas ar šiītu kaujiniekiem un ir izveidojusi nāves vienības. Bijušo amatpersonu pakļauto darbinieku un citu sunnītu stāstos bieži parādās informācija, ka nevēlamie cilvēki tiek aizturēti un vēlāk tiek atrasti miruši. Ministrija noliedz jebkādu saistību ar šiem notikumiem.

Svētdien ietekmīgā Musulmaņu Garīdznieku asociācija paziņoja, ka Bagdādes morgā ir atrastas divu sunnītu garīdznieku un vēl trīs vīriešu mirstīgās atliekas, un viņi tur parādījušies trīs dienas pēc tam, kad viņus arestēja Iekšlietu ministrijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!