Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Šobrīd pasaulē plosās aptuveni sešdesmit konflikti. Eiropa nevar palīdzēt visiem," kādam kurdu žurnālistam uz jautājumu, kāpēc Eiropa nepalīdz kurdiem iegūt savu valsti, asi attrauca Eiropas Parlamenta prezidents Dāvids Sasoli preses konferencē pēc jaunā Eiropas Komisijas sastāva apstiprināšanas.

Sešdesmit ir iespaidīgs skaitlis, tomēr patiesībā aktīvu konfrontāciju uz globusa varētu atzīmēt vēl vairāk. Savukārt liela mēroga bruņotu konfliktu, kuri prasījuši tūkstošu dzīvības, par laimi ir daudz mazāk. Vairumā no tiem klāt bijuši arī preses ģentūras "Reuters" fotogrāfi.

Viņu uzņemtie kadri pasaulei atklāj to, ko vārdiem nemaz nav iespējams aprakstīt. Lai gan ikvienu konfrontāciju mūsdienās nobildē desmitiem aculiecinieku ar saviem viedtelefoniem, tieši profesionālu fotogrāfu uzņemtie kadri iespiežas mūsu galvās un par konkrētajiem konfliktiem stāstīs arī nākamajām paaudzēm.

Piedāvājam 30 spēcīgas profesionāļu uzņemtas fotogrāfijas no pēdējās desmitgades asiņainākajiem konfliktiem. Bilžu paraksti lasāmi zem tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!