31 pasaules valsts iedzīvotāji neatbalsta plaša mēroga ASV militāro darbību pret teroristiem, kas vainojami 11.septembra uzbrukumos Savienotajās Valstīs, liecina piektdien publicēti "Gallup" aptaujas rezultāti.
Vienīgi Izraēlas un ASV iedzīvotāji lielākoties atbalsta karadarbību pret valstīm, kas sniedz patvērumu teroristiem. Respondenti citās valstīs uzskata, ka teroristus vajadzētu izdot un tiesāt.

Aptuveni 80 procenti eiropiešu un aptuveni 90 procenti dienvidamerikāņu dod priekšroku teroristu izdošanai un tiesāšanai.

Eiropā ASV militāros triecienos teroristiem visvairāk atbalsta Francijas iedzīvotāji (29 procenti) un Nīderlandes iedzīvotāji (28 procenti), informēja Šveices aptauju firma "Isopublic", kas aptaujāja iedzīvotājus šajā valstī.

Militāros triecienus atbalsta arī 77 procenti Izraēlas iedzīvotāju un 54 procenti amerikāņu. Aptaujas veiktas laikā no 17. līdz 19.septembrim.

Aptaujas rezultāti arī rāda - 70 līdz 80 procenti respondentu uzskata, ka militāru triecienu gadījumā, tiem jābūt precīzi mērķētiem, tā lai neciestu civiliedzīvotāji.

Uz jautājumu, vai viņi atbalstītu savas valsts piedalīšanos militārajos triecienos, lielākā daļa aptaujāto visās NATO dalībvalstīs, izņemot Grieķiju, atbildēja apstiprinoši.

Aptauja tika veikta Argentīnā, Austrijā, Bosnijā, Lielbritānijā, Bulgārijā, Horvātijā, Dānijā, Ekvadorā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Somijā, Francijā, Vācijā, Grieķijā, Izraēlā, Itālijā, Luksemburgā, Meksikā, Nīderlandē, Norvēģijā, Pakistānā, Peru, Portugālē, Rumānijā, Dienvidāfrikā, Dienvidkorejā, Spānijā, Šveicē, ASV un Zimbabvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!