1.maijā Londonā pie Tauera tilta tiks dots starts antīko un klasisko automašīnu rallijam. Tas būs pirmais rallijs pasaulē, kura dalībnieki veiks ceļojumu apkārt zemeslodei, ziņo aģentūra "Reuters".
42 automašīnas no 19 valstīm centīsies iekļauties noteiktajā distances veikšanas laikā – 80 dienās. Rallija organizētāji saka, ka šī ir garākā distance, kāda jebkad tiks veikta vieglo automašīnu rallijā. Finišs tiek plānots 18.jūlijā Londonā.

Klasisko ralliju asociācijas vadītājs Filips Jangs, kurš organizē šo pasākumu, norādīja, ka šī būs pirmā reize, kad rallijs apkārt zemeslodei startēs un finišēs vienā un tajā pašā vietā.

Sacensībās piedlīsies tādas automašīnas kā 1913.gada "Rolls Royce Silver Ghost" – viena no vecākajām automašīnām šajā rallijā, kā arī "ex-Le Mans" 1955.gada "Triumph TR2" un 1961.gada "Aston Martin DB4".

Britu motosporta veterāns sers Stērlings Moss dos starta signālu rallija pirmajam posmam, kurš finišēs Šantjī, ziemeļos no Parīzes. Rallijā dalībnieku vidū ir kāds bijušais lidmašīnas pilots, neiroķirurgs, kā arī Pablo Pikaso dēls Klods.

Rallija maršruts virzīsies pa Eiropu ziemeļu virzienā uz Krieviju, šķērsos Taklamakana tuksnesi Ķīnā, tālāk automašīnas dosies uz Kanādu un ASV, un no Marokas atgriezīsies Eiropas dienvidos. "Mēs būsim ļoti pārsteigti, ja distanci veiks visi," atzina Jangs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!