Pieci tūkstoši Krievijas kreisās opozīcijas piekritēju ceturtdien izgāja demonstrācijā, kas notiek Maskavas centrā par godu Lielās oktobra sociālistiskās revolūcijas (LOSR) 85.gadskārtai, informēja milicijas darbinieki.
Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas (KFKP) un kustības "Darba Krievija" piekritēji devās gājienā no Kalugas laukuma uz pilsētas centru, kur bija paredzēts svētku mītiņš pie Kārļa Marksa pieminekļa. Vienā no pirmajām rindām gāja KFKP līderis Genadijs Zjuganovs un viņa vietnieks Valentīns Kupcovs.

Manifestācijas dalībnieki turēja rokās plakātus ar lozungiem "Cienīgu dzīvi tautai!", "Viskrievijas referendumu!", "Brālīgu tautu savienībai jābūt!", un virs viņu galvām plivinājās tradicionālie sarkanie karogi.

Daži demonstranti nesa palestīniešu līdera Jasira Arafata portretu un Palestīnas un Irākas karogus, solidarizējoties ar šo zemju tautām.

Kopējā kolonnā gāja arī ap 150 cilvēku no radikālajām kreisās jaunatnes organizācijām, tostarp no Nacionālboļševiku partijas (NBP). NBP aktīvisti bija uzvilkuši gāzmaskas un paskaidroja, ka "nespēj elpot kapitālisma smirdīgo gaisu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!