Foto: AFP/Scanpix
Meksikā sestdienas vakarā notika zemestrīce ar stiprumu 6,5 magnitūdas pēc Rihtera skalas, kurā gājuši bojā vismaz divi cilvēki Gerrero štatā valsts dienvidos, paziņoja amatpersonas.

Zemestrīce ilga 40 sekundes. Tās epicentrs atradās 64 kilometru dziļumā 166 kilometrus uz dienvidrietumiem no Mehiko un 133 kilometrus uz ziemeļiem no kūrortpilsētas Akalpulko, pavēstīja ASV Ģeoloģiskais dienests.

Zemestrīcē gāja bojā 18 gadus vecs vīrietis Igvalas pilsētā 45 kilometrus no epicentra, sagrūstot mājas jumtam, un 25 gadus vecs vīrietis uz Mehiko-Akapulko autostrādes, kad mikroautobusam uzkrita akmens.

Zemestrīce izraisīja zemes nogruvumus, kuru dēļ tika slēgtas automaģistrāles Gerrero štatā, un pārtrauca telefonsakarus šī štata Akapulko pilsētā, bet par lieliem postījumiem nav ziņots.

Tā bija sajūtama arī Mehiko, kur daudzos rajonos īslaicīgi pārtrūka elektroapgāde, un Mičoakanas, Pueblas un Idalgo štatos.

Zemestrīce izraisīja nelielu paniku Mehiko, kur 1985.gadā 8,1 magnitūdas zemestrīcē gāja bojā vismaz 10 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!