Foto: AP/Scanpix

Vairums Čehijas pilsoņu - 61 % - iestājas pret bēgļu uzņemšanu, liecina jaunākās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

31 % respondentu ir ar mieru uzņemt bēgļus līdz brīdim, kad tie droši varēs atgriezties savās mājās, bet tikai 3 % ir gatavi ļaut bēgļiem Čehijā apmesties uz dzīvi, konstatēts sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma ČVVM veiktajā aptaujā.

Janvārī veiktā pētījumā pret bēgļu uzņemšanu iebilda 65 % čehu.

Savukārt Polijā 53 % aptaujāto iebilst pret bēgļu uzņemšanu, norādīja ČVVM.

"Čehijas sabiedrība sagaida, ka ārzemnieki cik vien iespējams pielāgosies čehu kultūras paradumiem, un ilgi ir uzskatījusi tos par apdraudējumu drošībai," atzina ČVVM.

82 % čehu uzskata bēgļus par apdraudējumu viņu valsts drošībai, bet 92% uzskata tos par apdraudējumu Eiropas drošībai.

80 % aptaujāto uzskata teroristu grupējumu "Islāma valsts" par draudu Čehijas drošībai. 90 % to uzskata par draudu Eiropai, bet 88 % - par draudu mieram pasaulē.

78 % aptaujāto čehu ir paziņojuši, ka seko līdzi ar bēgļiem saistītajiem notikumiem. ČVVM norādīja, ka neviena cita problēma Eiropā vai pasaulē nav izpelnījusies tādu sabiedrības interesi.

40 % aptaujāto ir pauduši, ka Čehijai vajadzētu uzņemt Ukrainas pilsoņus, kuri ir nolēmuši pamest šo konflikta skarto valsti. 16 % atzina, ka vajadzētu uzņemt bēgļus no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas, bet 78% uzskatīja, ka to nevajadzētu darīt.

Aptaujā noskaidrots, ka 61% aptaujāto poļu ir gatavi uzņemt ukraiņus, bet 30 % - bēgļus no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!