Aptuveni 740 Singapūras iedzīvotājiem tuvāko desmit dienu laikā aizliegts atstāt savas mājas - ar šādu aizliegumu Singapūras valdība cer izolēt visus cilvēkus, kas varētu būt inficējušies ar "smago akūto respiratoro sindromu" (SARS) izraisošo vīrusu, kura inkubācijas periods ilgst līdz vienai nedēļai.
Singapūras veselības aizsardzības ministrs Lims Hunkians norādīja, ka šāds profilaktisks pasākums tiek veikts pirmo reizi, kopš Singapūra kļuvusi par neatkarīgu valsti. Singapūras pilsētvalstī, kurā ir četri miljoni iedzīvotāju, reģistrēti 65 cilvēki, kas saslimuši ar atipiskā plaušu karsoņa formu. To vidū 14 ir jauni saslimšanas gadījumi, kas atklāti pirmdien. 12 pacienti atrodas reanimācijas nodaļā smagā stāvoklī.

"Diemžēl reanimācijā ievietoto slimnieku skaits pieaug, un ir iespējami letāli iznākumi. Taču infekcijai ceļā mēs būvējam stipru nocietinājumu," uzsvēra Lims. Ja singapūrietis, kuram dots rīkojums neatstāt māju, tiks vienreiz pieķerts uz ielas, viņam būs jāmaksā naudassods 1660 latu apjomā. Otrreizējā pieķeršana izmaksās jau 5900 latu.

Pēc ministra teiktā, karantīnā esošajiem iedzīvotājiem valsts samaksās naudas kompensācijas un uz visu izolācijas laiku nodrošinās ar pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!