Kāds Etiopijas iedzīvotājs, kuram ir 11 sievas un 77 bērni, mudina savus tautiešus nesekot viņa piemēram, dod padomus ģimenes plānošanā un iesaka lietot kontracepciju, informē ārvalstu mediji.
Redzot, kā milzīgās ģimenes vajadzību apmierināšanai zibenīgi tiek iztērēti visi viņa ienākumi, 56 gadus vecais Ajatu Nure iesaka cilvēkiem neprecēties.

“Es vēlētos, lai mani bērni būtu lauksaimnieki, bet man nav zemes. Es vēlos, lai viņi ietu skolā, bet man nav naudas,” viņš saka.

Viņa vecākais dēls tomēr nav mācījies no tēva kļūdām, un viņam tagad jau ir trīs sievas, raksta BBC.

Septiņas no Ajatu sievām dzīvo būdās, kas izvietotas ap viņa iežogoto mītni. Lieki teikt, ka visām ēkām steidzīgi nepieciešams remonts.

Vēl četras dzīvo otrā ielejas pusē, Give Abosas ciematā 300 kilometru attālumā no galvaspilsētas Adisabebas.

Vīrietis atzīstas, ka nevar atcerēties visu savu bērnu vārdus, taču cenšas iegaumēt, no kuras mātes viņi ir un kurās būdās dzīvo.

Ajatu stāsta, ka reiz bijis bagāts un vēlējies dalīties savā bagātībā arī ar citiem, tāpēc apņēmis tik daudz sievu. Taču tagad viņam ir smagi jāstrādā, lai tās visas pabarotu.

“Man reizēm gribas nomirt, kad redzu savus izsalkušos bērnus, kurus nevaru pabarot,” viņš stāsta.

Viņa sievas kopā ir dzemdējušas vairāk nekā 100 bērnus, taču 23 ir miruši.

Ajatu vaino Etiopijas valdību par to, ka tā nedara pietiekami daudz, lai palīdzētu viņam rūpēties par daudzajiem bērniem.

“Es zinu, ka esmu izdarījis nepareizi, apprecēdams tik daudz sievu un radot tik daudz bērnu, taču man šķiet, ka esmu pelnījis lielāku palīdzību no valdības puses.

Viņa lielākās sūdzības ir par vietējās skolas amatpersonām, kur mācās 40 no viņa bērniem.

Skola pieprasa katra bērna fotogrāfiju, lai pievienotu tos reģistrācijas dokumentiem, bet tas iedzītu tēvu vēl lielākos parādos.

Ajatu stāsta, ka cenšas vienlīdzīgi sadalīt savu laiku un uzmanību starp visām sievām un bērniem. Lai gan neizpaliek arī strīdi un ķildas, viņš tomēr cenšoties draudzīgi atrisināt visas nesaskaņas.

“Cilvēki stāsta, ka esmu jautrs cilvēks, taču situācija, kādā esmu tagad, nav uzjautrinoša. Esmu izmisumā un cīnos par izdzīvošanu,” viņš žēlojas.

Kaut arī Ajatu 33 gadus vecajam vecākajam dēlam Dagnem Ajatu vēl joprojām nav darba, viņam ir trīs sievas un drīzumā viņš gatavojas precēt ceturto. Taču vīrietis apgalvo, ka viņam nebūs tik daudz bērnu, kā viņa tēvam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!