Foto: AP/Scanpix

Bijušais Ņujorkas skolas direktors Harolds Daimonds uzvarēja loterijā "Mega Millions" un laimēja 326 miljonus ASV dolāru, vēsta "CBS".

80 gadus vecais pensionārs atklāja, ka laimīgo biļeti nopircis nejauši un nav sekojis līdzi loterijas rezultātiem. Par šādu veiksmi viņš pateicas savai sievai. "Es ar sievu devos uz Midltaunu, lai paēstu pusdienas, taču laika apstākļi mainīja mūsu plānus. Tuvojās vētra, un mana sieva uzstāja, lai mēs nogaidītu negaisu kādā ēstuvē, un es nelabprāt piekritu."

Loterijas biļeti, kuras vērtība ir desmit dolāru, Daimonds nopirka pirms iznākšanas no ēstuves. Par laimestu viņš uzzināja nākamajā dienā no saviem draugiem, ar kuriem devās spēlēt golfu.

Jāatzīmē, ka Daimonds un viņa sieva saņēma vien 130 miljonus dolāru. Laimesta summa samazinājusies pēc laimesta aplikšanas ar nodokli un ģimenes lēmuma saņemt naudu uzreiz.

Pensionārs paziņoja, ka laimestu plāno nosvinēt ar savu sievu Havaju salās, kas vienlaikus būs arī svinības par godu viņu 55 gadu kāzu jubilejai.

"Mega Millions" ASV norit kopš 1996. gada un ir lielākā loterija valstī. Pagājušā gadā 636 miljonus dolāru savā starpā sadalīja divi amerikāņi no Kalifornijas un Atlantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!