Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Džimijs Kārters svētdien paziņoja, ka viņam vairs nav vajadzīgs pretvēža ārstniecības kurss, nepilnus septiņus mēnešus pēc paziņojuma par viņam diagnosticētu melanomu, kas bija izplatījusies uz smadzenēm.

91 gadu vecais Kārters dalījās ar priecīgo ziņu vienā no viņa regulāri rīkotajām svētdienas skolas nodarbībām Maranatas baptistu baznīcā Džordžijas štata Pleinsas pilsētā.

Kārters, sākot stundas svētdienas skolā, vienmēr īsi pastāsta par savām jaunākajām aktivitātēm. Svētdien Kārters pastāstīja, ka viņam veikta magnētiskās rezonanses procedūra, kas ilgusi vairāk nekā divas stundas.

"Un tad ārsti noteica, ka man vairs nav vajadzīga ārstēšanās. Tātad es vairs neārstēšos," Kārters paziņoja telekanāla WXIA-TV publicētā videoierakstā.

Eksprezidents smaidīja, kad klausītāji reaģēja uz viņa teikto ar aplausiem.

Kārtera preses sekretāre Dienna Kondžileo e-pasta vēstulē pastāstīja, ka Kārtera ārsti turpinās veikt magnētisko rezonansi, lai pārliecinātos, ka vēža šūnas nerodas no jauna, un viņš nepieciešamības gadījumā atsāks ārstēšanos.

Emorija Universitātes Vinšipa Vēža institūts, kur Kārters bija ārstējies, atteicās sniegt komentārus pacienta privātuma dēļ.

Kārtera pretvēža ārstēšanās plāns ietvēra vairāku viņa smadzeņu audzēju apstarošanu un imunitāti veicinoša medikamenta dozas ik pa trim nedēļām no pērnā augusta līdz šī gada februārim. Šis medikaments "Keytruda" tika apstiprināts neilgi pirms Kārtera paziņojuma par viņam diagnosticēto vēzi, un tas palīdz viņa organismam atrast un iznīcināt vēža šūnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!