Foto: RIA Novosti/Scanpix

Gandrīz visas Krievijas kodolraķešu palaišanas iekārtas ir pastāvīgā kaujas gatavībā, atsaucoties uz aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paziņojumu, vēsta aģentūra TASS.

Šoigu piektdien Aizsardzības ministrijas ikgadējā paplašinātās kolēģijas sēdē informēja par Bruņoto spēku stāvokli, atklājot, ka uz šo brīdi armija par 47% ir apgādāta ar mūsdienīgu bruņojumu un tehniku.

Runājot par valsts kodolpotenciālu, ministrs pastāstīja, ka 2015. gadā ir saņemtas 35 jaunas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, desmit modernizēti bumbvedēji un divas zemūdenes.

"Stratēģiskas nozīmes Raķešu spēkos vairāk nekā 95% palaišanas iekārtu ir pastāvīgā gatavībā kaujas izmantošanai. Kaujas dežūru sāka seši raķešu pulki, kas aprīkoti ar stacionāriem un pārvietojamiem "Jars" kompleksiem," informēja Šoigu.

Mūsdienīgs bruņojums sauszemes stratēģiskajos kodolspēkos veido 51%, atklāja ministrs.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija paziņojis, ka armija 2015. gadā saņems 40 jaunas starpkontinentālās kodolraķetes, kas spēj pārvarēt pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Tāpat Kremļa saimnieks apliecināja, ka armija jau ir sākusi saņemt pirmos bruņutehnikas paraugus, kuru kaujas iespējām "nav analogu pasaulē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!