Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izteikts vairums jeb 97,7% Ķīnas iedzīvotāju, kuri piedalījušies aptaujā valsts populārākajā soctīklā "Sina Weibo", norādījuši, ka iestājas pret bēgļu uzņemšanu, vēsta Pekinas kontrolētais medijs "Global Times".

Aptaujas rezultāti liecina par nemainīgi noliedzošu attieksmi pret bēgļu uzņemšanu, ņemot vērā, ka pērn jūnijā tādā pašā aptaujā 97,3% respondentu iestājās pret ideju, ka Ķīnai jāuzņem bēgļi no konfliktu skartajām pasaules zonām.

Nedēļu ilgušās aptaujas rezultāti publicēti vienā dienā ar ANO Bēgļu aģentūras (UNHCR) ziņojumu, kurā norādīts, ka karu, vardarbības un vajāšanas dēļ patlaban mājas pametuši vairāk nekā 68 miljoniem cilvēku visā pasaulē, turklāt pērn karu vai vajāšanu dēļ savas mājas bijuši spiesti pamest par 2,9 miljoniem vairāk nekā iepriekš. Tas ir lielākais pieaugums gada laikā, kādu UNHCR pieredzējusi.

Aptaujas dalībnieki varējuši atstāt arī komentārus, kuru vidū liela daļa pie karu izcelšanās vaino Rietumvalstis, norādot, ka tām arī jāatbild par bēgļiem, citi kā iemeslus sauc reliģiskos un etniskos konfliktus, kurus līdz ar bēgļiem nevajagot pārcelt uz citām valstīm.

Vēl citi norādot, ka Ķīna, kas gadu desmitiem īstenoja viena bērna politiku, to darīja cilvēku skaita ierobežošanas dēļ, ne tāpēc, lai atbrīvotu vietu citu tautu pārstāvjiem, raksta Ķīnas Komunistiskās partijas politiku ieturošais medijs.

"Bēgļus rada ASV un dažu citu Rietumvalstu bezatbildīgā rīcība, un Ķīnai nevajadzētu tikt morāli sagrābtai un spēlēt vadošo bēgļu uzņēmēja lomu," "Global Times" norādījis partijas Centrālkomitejas Partijas skolas starptautiski stratēģisko studiju profesors Lī Janlongs, atzīmējot, ka Ķīna kara nomocītajām valstīm palīdz labākos veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!