Foto: AFP/Scanpix/LETA
Britu ārpolitikas pētnieks Metjū Hedžess, kuram pagājušonedēļ Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu par spiegošanu, ticis apžēlots, raksta "Al Jazeera".

Pētnieks varēs pamest AAE, tiklīdz būs nokārtotas visas formalitātes, vēstījuši AAE mediji. "Tā vienmēr bija mūsu cerība, ka šo lietu izdosies atrisināt, izmantojot ilgstošās partnerības kopīgos kanālus. Šis bija vienkāršs jautājums, kas, neskatoties uz AAE pūlēm, kļuva nevajadzīgi sarežģīts," situāciju komentēja AAE ārlietu ministrs.

AAE prokuratūra paziņoja,ka Hedžess atzinis vainu viņam izteiktajās apsūdzībās, vēsta raidsabiedrība BBC. Lielbritānijas ārlietu ministrs mikroblogošanas vietnē "Twitter" Hedžesa apžēlošanu nodēvēja par "fantastiskām ziņām" un pauda pateicību, ka jautājumu izdevies atrisināt.

Hedžess ir doktorantūras students Durhamas universitātē. Viņu aizturēja Dubaijas lidostā 5. maijā, pēc divu nedēļu garas vizītes AAE, kuras laikā viņš nodarbojās ar pētniecību. Hedžess pētīja AAE drošības un ārpolitiku laika posmā pēc 2011. gadā notikušā "Arābu pavasara". AAE tiesa Lielbritānijas pilsonim, Metjū Hedžesam, piesprieda mūža ieslodzījumu par spiegošanu un sensitīvas informācijas izpaušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!