Foto: AFP/Scanpix
Palestīniešu prezidents Mahmuds Abass trešdien apsūdzējis Izraēlu genocīda īstenošanā Gazas joslā.

"Tas ir genocīds - veselu ģimeņu nogalināšana ir genocīds, ko veic Izraēla pret mūsu palestīniešu tautu," paziņoja Abass.

"Tas, kas notiek tagad, ir karš pret palestīniešu tautu kā veselumu un nevis pret kaujinieku frakcijām. Mēs zinām, ka Izraēla neaizstāv sevi, tā aizstāv [ebreju kolonistu] apmetnes," norādīja Abass.

"Mēs virzāmies vairākos veidos, lai apturētu Izraēlas agresiju un palestīniešu asiņu izliešanu, tostarp runājam ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu as Sisi un ANO ģenerālsekretāru Banu Kimunu," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Izraēlas drošības spēki Gazas joslā uzsākuši militāro operāciju "Nesatricināmā klints", kuras mērķis ir darīt galu Izraēlas dienviddaļas apšaudīšanai ar raķetēm, kā arī kustības "Hamas" militārās infrastruktūras iznīcināšana.

Divu dienu laikā operācijas ietvaros nogalināti jau 43 palestīnieši, tostarp vairākas sievietes un bērni. Vairāk nekā 370 cilvēki ir ievainoti.

Ēģipte šodien vērsās pie Izraēlas un "Hamas" ar aicinājumu pārtraukt konfliktu, bet noraidīja iespēju, ka Kaira varētu darboties kā vidutājs centienos panākt pamieru.

Izraēlas un Gazas joslas konfrontācijā patlaban izraisījies kopš 2012.gada novembra nepieredzēts saspīlējums. Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas intensīvi apšauda Izraēlas dienvidus ar raķetēm, bet Izraēlas kara aviācija Gazas joslā veic uzlidojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!