Palestīniešu pašpārvaldes vadītājs Mahmuds Abass pārtraucis visus kontaktus ar Izraēlas varas iestādēm, tā protestējot pret izraēliešu karaspēka iebrukumu Gazas sektorā, kas līdz šim ir prasījis aptuveni 100 cilvēku dzīvības, vēsta BBC.
Sadursmes ar Izraēlas kareivjiem notiek arī Rietumkrastā. Hebronā viens palestīnietis ir gājis bojā, kad izraēliešu kareivji pielietoja asaru gāzi un gumijas lodes, lai izklīdinātu demonstrantus, kuri apmētāja karavīrus ar akmeņiem.

Abasa administrācijas pārstāvis žurnālistiem pauda, ka kontaktu pārtraukšanā vainojama Izraēla. Pēc palestīniešu pašpārvaldes domām, "ņemot vērā Izraēlas agresiju, turpināt komunikāciju nav jēgas."

Savukārt Izraēlas ārlietu ministrijas pārstāvji pavēstīja, ka uzskata palestīniešu rīcību par kļūdu un pauda cerību, ka savstarpējā saziņa, kā arī sarunas par Izraēlas un palestīniešu konflikta noregulēšanu, ko Abass atsāka pagājušā gada novembrī, tiks atjaunotas.

Par spīti ANO abām konfliktā iesaistītajām pusēm adresētajiem aicinājumiem atturēties no vardarbības, Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts solījies turpināt operāciju, norādot, ka tā ir nepieciešama valsts aizsardzībai no kaujiniekiem, kas no Gazas regulāri apšauda ar raķetēm Izraēlas teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!