Foto: AP/Scanpix

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass otrdien tika pārvēlēts kustības "Fatah" līdera amatā, pavēstīja "Fatah" pārstāvis (titulbildē).

Kustības kongresā, kas ir pirmais pēdējo septiņu gadu laikā, 81 gadu vecais "Fatah" līderis tika atkārtoti apstiprināts šajā amatā "konsensa" balsojumā, preses konferencē paziņoja Mahmuds Abu al Hidža (titulbildē).

Kopš ilggadējā palestīniešu vadoņa Jasira Arafata nāves 2004. gadā Abass vadījis arī palestīniešu pašpārvaldi un Palestīnas atbrīvošanās organizāciju (PAO), kas ir starptautiski atzīta visu palestīniešu pārstāvniecība.

Eksperti uzskata, ka otrdien atklāto kongresu, kas turpināsies piecas dienas, Abass centīsies izmantot, lai nostiprinātu savas pozīcijas un nobīdītu malā savus oponentus.

Tikmēr aptaujas liecina, ka Abasa popularitāte palestīniešu sabiedrībā ir ļoti zema un vairums vēlas viņa atkāpšanos.

Lai gan viņa pilnvaru termiņš pašpārvaldes prezidenta amatā beidzies jau 2009. gadā, Abass joprojām atrodas šajā krēslā, jo jaunas vēlēšanas tā arī nav notikušas, pateicoties spriedzei, kas pastāv starp sekulāro "Fatah", kura kontrolē Rietumkrastu, un islāmistu kustību "Hamas", kas nostiprinājusi savu varu Gazas joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!